A A A

DZIEŃ GRUSZKI

26 października w klasie obowiązywał strój zielony, gdyż świętowano Dzień Gruszki. Do kolejnej lekcji z cyklu „Warzywa i owoce na co dzień i od święta” niezwykle rzetelnie przygotowała się grupa w składzie: Hania Berkowska, Oliwia Cejko, Kamila Gumińska i Kamil Nowaczyk. Zespół przygotował prezentację multimedialną na podstawie, której wytłumaczył swoim kolegom, dlaczego warto jeść gruszki. Wszyscy otrzymali krzyżówkę, rebus, kolorowankę, a także drewniany „gruszkowy” magnesik na lodówkę do samodzielnej dekoracji.

 

Na zakończenie lekcji uczniowie wypili smaczny gruszkowy sok i kompot, poczęstowali się przepysznym ciastem i babeczkami z gruszką w roli głównej. Hitem stały się chipsy gruszkowe. Bezpośrednio po lekcji, zespół prowadzący „zdrowe zajęcia” przygotował dekorację sztalugi.

Był to kolejny dzień pełen pozytywnych emocji, radości i zdrowia.

Mirosława Skalna